SRD 825,8 miljoen opgehaald bij TD-veiling

Bij de termijndeposito (TD) veiling van de Centrale Bank van Suriname deze week is SRD 825,8 miljoen. Het OMO-volume (Open Markt Operaties) was gesteld op SRD 1 miljard. Bij het 1-weekse TD-instrument is een bedrag van SRD 350,8 miljoen toegewezen tegen een rente van 38,2 procent. Dit is een daling van de rente van 0,3 procentpunt ten opzichte van de vorige week.

De 1-maandse TD’s hebben een totaal bedrag van SRD 434,5 miljoen opgebracht. Dit bedrag is toegewezen tegen een rente van 45,8 procent. Dit is een stijging van 0,6 procentpunt.

Bij de 3-maandse TD’s bedraagt het totaal toegewezen bedrag SRD 40,5 miljoen. Deze is tegen een rente van 58,8 procent toegewezen, een daling van 1,7 procentpunt ten opzichte van vorige week.

De jaar-op-jaar inflatie per eind augustus bedraagt 53,5 procent. De TD-veiling is bedoeld om overtollige hoeveelheden geld in omloop af te romen en voor een korte periode vast te binden. Met dit geldverkrappend beleid wil de Centrale Bank van Suriname de inflatie in bedwang houden.  

SS

error: Kopiëren mag niet!