SLM bouwt vloot langzaam weer op – Boeing 737 moet regionaal netwerk verbeteren  

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heeft nog een toestel erbij. Een tweede Boeing 737-800, met Surinaamse registratie PZ-TCX, landde in de vroege ochtend van woensdag 27 september vanuit de Verenigde Staten op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven. Dit in het kader van het verder herstel en het hebben van vliegtuigen in eigen beheer, stelt de SLM.

Er is een leaseovereenkomst voor de tweede Boeing getekend met een van ’s werelds grootste vliegtuig leasebedrijven, AerCap. Samen met de Surinaamse luchtvaartautoriteit CASAS wordt gewerkt aan het verder afronden van de documentatie. Nadat de documentatie en aanmeldingen in orde zijn kan het vliegtuig binnen niet al te lange tijd commercieel worden ingezet op de regionale routes. 

Met de komst van de PZ-TCX wordt de operationele flexibiliteit verhoogd en tevens de basis gelegd voor de uitgezette groei naar stabiliteit, stelt het bedrijf. President Chan Santokhi gaf eerder aan dat velen de hoop voor de ‘national carrier’ al opgegeven hadden. “Dit heb ik nooit gedaan en de resultaten zijn niet uitgebleven. Samen met een interim-managementteam is de SLM er langzamerhand weer bovenop gekomen. De regering doet er alles aan om de SLM verder naar grotere hoogten te tillen. Laten wij ons nationaal product ondersteunen”, aldus de president. 

Het vertrouwen van het reizend publiek is het belangrijkste voor het herstel van de SLM zei minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme al. “Het ligt aan het bedrijf dat ze alle extra middelen goed uitzetten en hun schuldpositie gaan inlopen. Het is niet een kwestie van een seizoen alleen.” Volgens de minister is de SLM bezig met het aanboren van nieuwe routes, onder andere op Curaçao. De regering geeft de SLM een duw in de rug. We zijn bezig luchtvaartverdragen met diverse landen. Er is nog veel werk te verzetten om de nationale carrier uit het rood te halen.”

error: Kopiëren mag niet!