Man verkoopt goederen langs straat vanuit de auto: “Het lijkt alsof je in een oven zit’

Een paar personen die langs de straat verkopen geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat het weer ook een grote rol speelt bij de verkoop. Poedan, die kleding, fruit en groenten verkoopt, geeft aan dat hij moeite heeft om mee te doen met de verkoop. “Het gaat bij deze helemaal niet om de aanloop maar het weer”, benadrukt Poedan. Hij heeft geen tafel, ook geen tent, en zet zijn goederen op de auto voor de klanten om te zien.

“Mijn autobak en het dak zitten vol met goederen. Hoe het zo heet is, is het helemaal niet goed om lang mee te doen met de verkoop. En ook niet voor mij, die hitte die je voelt in de auto is niet te verdragen, het lijkt alsof je in een oven zit. Wij hebben dus niet alleen een probleem met de regen, maar ook met de hitte. Door de regen wordt alles nat, dan kan je niets verkopen en door de hitte kan je ook schade leiden, de goederen worden zwak en of ook stuk, al is het kwaliteit of niet.” Poedan zegt ook, dat hij tegen zes uur mee doet met de verkoop. Van zes tot negen verkoopt hij groenten en daarna kleren en andere goederen.

“Als ik groenten in zo een weer ga verkopen, kan ik ze liever weg doen of gratis weggeven. Niemand gaat groenten willen kopen die er niet goed uitzien. Ik heb ook eerder moeten stoppen met de verkoop. Tegen twaalf uur stond ik al op het punt om op te ruimen. Het was heel erg heet, in die tussentijd heb ik zelfs vier grote  flessen water gedronken”, aldus Poedan.

Sara, die ook meedoet met de verkoop langs de straat, geeft aan dat zij ook niet tegen de hitte kan. “Ik ben zwanger, verkoop vanuit mijn tent maar ik voel die hitte heel erg. Een oogje dicht doen kan ik zelfs niet.”

Sara doet niet alleen mee met de verkoop, haar neef en zoon helpen mee, maar dan nog kan zij niet rusten. “In de middag gaat mijn man van het werk en komt hij mij gelijk halen. Mijn neef is ook in het bezit van een voertuig, maar die is voor noodzakelijke gevallen. Ik heb geen woorden voor deze hitte.”

TM

error: Kopiëren mag niet!