Houders RB Leipzig voorbij 2e niveau Wiesbaden in DFB-Pokal

Titelverdediger RB Leipzig had moeite om tweedeklasser Wiesbaden met 3-2 te verslaan en woensdag de laatste 16 van de Duitse beker te halen.

De wedstrijd kwam voorafgaand aan twee belangrijke wedstrijden voor Leipzig: zaterdag ontvangen ze Bayern München in de Bundesliga voordat ze het opnemen tegen Manchester City in de Champions League.

Leipzig stond binnen 18 minuten op 2-0 dankzij doelpunten van Emil Forsberg en Benjamin Sesko.

In plaats van een doelpuntenovervloed haalde Leipzig echter de voet van het gaspedaal en Ivan Prtajin trok er vier minuten voor rust één terug voor Wiesbaden.

Sesko herstelde Leipzig’s kussen met twee doelpunten in de 70e minuut voordat Prtajin slechts drie minuten later zijn tweede scoorde om de achterstand opnieuw te verkleinen.