“PSG wint ruim van Marseille, maar verliest Mbappé door blessure”

Kylian Mbappé raakte geblesseerd in de eerste helft van de Ligue 1-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain (PSG) en Marseille, waarin PSG uiteindelijk met 4-0 won. De blessure leek te gebeuren terwijl Mbappé een vrije trap nam, wat resulteerde in het eerste doelpunt van PSG door Achraf Hakimi in de achtste minuut.

Mbappé werd vervangen door Goncalo Ramos net na het halfuur, maar PSG breidde hun voorsprong voor de rust uit met een doelpunt van Randal Kolo Muani.

Na de rust scoorde Ramos het derde doelpunt voor PSG, en hij voltooide de overwinning met een tweede doelpunt laat in de wedstrijd.

De overwinning plaatst PSG op de vierde plaats in de Ligue 1 na zes wedstrijden, twee punten achter de verrassende leider Brest.

Marseille begon de dag ongeslagen en boven PSG in de ranglijst, maar werd overtroffen aan het einde van een turbulente week voor de club, inclusief het ontslag van hun coach Marcelino Garcia Toral na slechts zeven wedstrijden.

Marseille-president Pablo Longoria en enkele senior collega’s waren donderdag niet aanwezig bij een Europa League-wedstrijd tegen Ajax vanwege twijfels over hun voortzetting bij de club, maar Longoria heeft besloten te blijven.

Ondanks de aanwezigheid van beroemdheden zoals Selena Gomez in het stadion, speelde Mbappé uiteindelijk geen prominente rol in de wedstrijd vanwege zijn blessure.

Hakimi scoorde het eerste doelpunt voor PSG uit een vrije trap nadat Mbappé geblesseerd raakte. PSG profiteerde verder van doelpunten van Kolo Muani en Ramos om de overwinning veilig te stellen.