Middelbare schooluniformen nu ook peperduur

Leerlingen moeten nu vanaf SRD 300 betalen voor een middelbare  schooluniform. Voor 3 schooluniformen zal een student SRD 900 moeten betalen. Stel je voor dat ouders meerdere kinderen op de middelbare school hebben, dan zullen zij meer moeten uitgeven. Voor twee kinderen zullen zij al een bedrag van SRD 1.800 moeten neertellen. Het inschrijfgeld bedroeg per kind al SRD 500-600.

Vanwege de economische situatie in het land hebben veel ouders het al heel erg moeilijk. Niet alleen moeten zij uitgeven aan voeding en vaste lasten, maar in deze periode ook nog aan schoolspullen, kleding en schoeisel. Veel ouders kunnen zich deze kosten nog amper permitteren. Het is ook bekend dat ouders zelf niet meer in staat zijn om hun kinderen nog met een broodje naar school te sturen.

Als een schooluniform nu al zo duur kost, zullen veel ouders ervoor kiezen om maar 1 of 2 uniformen te kopen. Leerlingen die al uniformen hebben van het vorige schooljaar, zullen die weer moeten aantrekken als ouders niet in staat zijn om nieuwe te bekostigen. Dat zou weer andere gevolgen met zich mee kunnen brengen. Studenten zouden bijvoorbeeld gepest kunnen worden.

Het is daarom de vraag wat de overheid doet om deze ouders tegemoet te komen. Het is altijd zo geweest dat leerlingen en studenten hun uniform zelf moeten bekostigen. Als de overheid een deel van de kosten op zich zou nemen, zou dat al een hele verlichting zijn, stellen ouders.
SK

error: Kopiëren mag niet!