Hebben Surinamers het echt zo moeilijk, dat zij bereid zijn in een lange wachtrij onder het genot van de felle zon te staan voor een SRD 100 fastfood deal?
Recentelijk werd door een van de bekende fastfood restaurants in Suriname, een deal aangeboden van twee stukken gebakken kip en friet, voor slechts SRD 100. Het was nog geen half elf in de ochtend en alle filialen stormden vol met mensen die speciaal voor deze pakkende fastfood deal naar het restaurant zijn gestapt. Ook bij de drive-thru’s vormde al gauw files tot aan de hoofdweg toe.
Het feit dat mensen in de hete zon in lange rijen staan voor een fastfood deal van honderd Surinaamse dollar kan verschillende oorzaken hebben en hoeft niet noodzakelijkerwijs te wijzen op economische moeilijkheden van de mensen. Tal van mensen kunnen in de rij staan voor de speciale aanbiedingen of promoties. Zij kijken uit naar leuke deals om waarde voor hun geld te krijgen, ongeacht hun financiële status.
Er bestaat echter wel een relatie tussen armoede en fastfood verslaving. Het is schrikbarend om te zien hoe het Surinaams volk beweegt als het aankomt op junkfood. Surinamers houden van lekker eten, maar blijkt dat ook zo onder alle lagen van de samenleving, rijk of arm?
Fastfood restaurants staan over het algemeen bekend dat ze relatief goedkope maaltijden aanbieden. Voor mensen met weinig financiële middelen kunnen fastfood maaltijden aantrekkelijk lijken vanwege hun lage kosten in vergelijking met gezondere voeding alternatieven.
Door het aanbieden van deals en promoties, spelen fastfoodketens vaak in op concurrentie.
De fastfoodbedrijven richten hun marketingcampagnes ook op mensen met een laag tot middelmatig inkomen. Ze leggen daarbij de nadruk op de betaalbaarheid en het gemak van hun producten. Er zijn ook mensen die fastfood gebruiken als een vorm van comfort voedsel om stress te verminderen of zich beter te voelen, wat kan bijdragen aan een verslaving aan fastfood.
SD