Lions Club Parwani plaatst Stop Pesten bord bij Petrus Donderschool

Nasser Dahoe, commissievoorzitter van Stop Pesten van Lions Club Parwani, heeft zich ingezet om bewustzijn over pesten te vergroten door middel van posters en flyers, met steun van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Er zijn sponsors gevonden om grote borden op scholen te plaatsen, vooral op basis- en voortgezet onderwijs scholen. Het doel is om pestgedrag te verminderen en het project uit te breiden met meer steun van bedrijven.

Berryl Apinsa, schoolleider van de Petrus Donderschool, is dankbaar dat het Stop Pesten-bord op hun schoolterrein is geplaatst en benadrukt het belang van pesten minimaliseren in het onderwijs. Lionsclub Parwani en haar president, Soebhas Loetawan, benadrukken dat pesten een collectieve verantwoordelijkheid is en roepen alle belanghebbenden op om bij te dragen aan bewustwording, inclusief kinderen, ouders, leraren en verschillende instanties.

Nasser Dahoe vraagt ouders om meer tijd met hun kinderen door te brengen, open gesprekken te voeren en interesse te tonen in hun bezigheden om pesten te voorkomen. Lions Club Parwani hoopt met het Stop Pesten-project bewustwording te creëren en roept op tot steun voor het initiatief.

Pestgedrag kan verschillende vormen aannemen, zoals gemene opmerkingen, uitsluiting, afpersing en geweld, en kan voorkomen op school, op het werk en online via sociale media. Er zijn verschillende oorzaken voor pesten, maar het kan ernstige schade aanrichten bij slachtoffers. Dit wereldwijde probleem doet zich ook voor in Suriname, vooral onder jongeren.

Contactinformatie voor steun aan het project: [email protected]. Uw steun wordt dringend nodig geacht.

error: Kopiëren mag niet!