TD-veiling haalt SRD 950,8 miljoen op

De termijndeposito (TD) veiling van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) onder de algemene banken heeft deze week een totale geldhoeveelheid van SRD 950,8 miljoen opgebracht. Aanvankelijk was het geveild bedrag (OMO-volume) gesteld op SRD 800 miljoen, doch gezien het animo onder de deelnemende banken is deze voor al de drie TD-instrumenten verhoogd. Voor de 1-weekse TD’s is voor een totaal bedrag van SRD 453 miljoen toegewezen tegen een rente van 38,5 procent. Dit is een daling van 1,0 procentpunt ten opzichte van de vorige week.

De rente van het 1-maandse TD-instrument is deze week met 1,7 procentpunt gestegen naar 45 procent. Het totaal toegewezen bedrag hier is SRD 293,9 miljoen.

Bij de 3-maandse TD’s is het toegewezen bedrag SRD 203,9 miljoen en de rente die uit de veiling is gerold is 58 procent. Dit is een stijging van 7,3 procentpunt ten opzichte van de vorige week. De jaar-op-jaar inflatie per eind juli 2023 bedraag 56,6 procent. De totaal gecommitteerde rente van de TD-veilingen is deze week gegroeid naar een bedrag van SRD 3,421 miljoen. Dit is het totaal bedrag welke de deelnemende banken tot nu toe hebben verdiend aan de TD-veilingen sedert deze in juli 2021 zijn geintroduceerd. De TD-veilingen hebben als doel overtollige geldhoeveelheden in omloop af te romen teneinde de inflatie te bedwingen.

error: Kopiëren mag niet!