Suriname Ambieert Eerste Verkoop van Koolstofkredieten Onder Parijs Akkoord.

Suriname streeft ernaar de eerste te zijn die koolstofkredieten verkoopt volgens de Overeenkomst van Parijs, aldus een adviseur. Het Zuid-Amerikaanse bosland Suriname heeft plannen om het eerste land te worden dat koolstofkredieten verkoopt onder een systeem dat is opgezet door de Overeenkomst van Parijs van de VN uit 2015 om klimaatverandering tegen te gaan, zo vertelde een adviseur over de verkoop aan Reuters.

De potentiële verkoop is een poging om investeerders aan te trekken met door de overheid gesteunde koolstofkredieten die de richtlijnen van de VN volgen, aangezien bedrijven huiverig worden om te kopen van particuliere initiatieven in de vrijwillige koolstofmarkt nadat studies hadden aangetoond dat verschillende projecten niet de beloofde klimaatbijdragen leverden.

“Dit is het eerste signaal of de Overeenkomst van Parijs daadwerkelijk werkt,” zei Kevin Conrad, uitvoerend directeur van de Coalitie van Regenwoudlanden, in een interview met Reuters. Suriname is lid van de coalitie en Conrad adviseert bij de verkoop.

De verkoop verdeelt experts op het gebied van de koolstofmarkt. Sommigen zeggen dat het verkopen van credits uit plaatsen zoals Suriname nodige financiering naar ontwikkelingslanden zou kunnen brengen. Anderen hebben hun bezorgdheid geuit dat de credits mogelijk geen legitieme maatregelen vertegenwoordigen om de opwarming van de aarde te beperken.

error: Kopiëren mag niet!