Effectiviteit van vrij verkrijgbare medicijnen met fenylefrine bij verkoudheid en allergieën”

Populaire vrij verkrijgbare medicijnen tegen verkoudheid en allergieën, die fenylefrine bevatten als belangrijk ingrediënt, blijken niet effectief te zijn in tabletvorm, volgens een onafhankelijke adviescommissie van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Fenylefrine is een medicijn dat vaak wordt gebruikt als een decongestivum, wat betekent dat het wordt gebruikt om verstopte neus te verlichten. Het werkt door de bloedvaten in de neus en sinussen te vernauwen, waardoor de zwelling en verstopping verminderen. Dit kan helpen bij het verlichten van symptomen zoals een verstopte neus veroorzaakt door verkoudheid, griep, allergieën of sinusproblemen.

Fenylefrine wordt vaak aangetroffen in vrij verkrijgbare geneesmiddelen voor verkoudheid en allergieën, zoals neussprays, tabletten en druppels. Het wordt ook aangetroffen in sommige combinatieproducten die worden gebruikt om meerdere symptomen te behandelen, zoals neusverstopping en hoofdpijn.

Hoewel fenylefrine als veilig wordt beschouwd, hebben artsen al lange tijd twijfels geuit over de effectiviteit ervan.

Deze producten genereerden vorig jaar bijna $1,8 miljard aan omzet.

De FDA zal het advies van de commissie in overweging nemen en overweegt mogelijk de herclassificatie van fenylefrine, wat zou kunnen leiden tot het verwijderen of herformuleren van producten die het bevatten.

Verkoudheid en allergieën hebben een aanzienlijke invloed op de Amerikaanse bevolking, maar de commissie benadrukte dat deze medicijnen in tabletvorm in feite geldverspilling zijn en weinig werkzaamheid bieden.

Het is belangrijk dat het Ministerie van Volksgezondheid in ons land en de Vereniging van Artsen hun standpunt hierover geven. Deze producten zijn verkrijgbaar in de winkels.

Artsen moeten patiënten informeren over recent onderzoek en bevindingen met betrekking tot de ineffectiviteit van deze medicijnen. Het is van groot belang om open en eerlijke communicatie te bevorderen, zodat patiënten begrijpen dat er wellicht alternatieven beschikbaar zijn.

Artsen dienen up-to-date te blijven met lopend onderzoek en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van verkoudheid en allergieën. Wanneer nieuwe effectieve medicijnen of benaderingen op de markt komen, kunnen ze hun patiënten hiervan op de hoogte brengen en deze aanbevelen.

error: Kopiëren mag niet!