“Zuid-Korea Schenkt Grote Bedragen aan Suriname voor Ontwikkeling”

Zuid-Korea heeft in september 2023 een gulle schenking aan Suriname gedaan. De Zaakgelastigden van de Zuid-Koreaanse ambassade in Venezuela brachten een bezoek aan Suriname en werden ontvangen door Elizabeth Bradley van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zuid-Korea heeft USD 1 miljoen aan Official Development Assistance (ODA) goedgekeurd voor Suriname, met als doel duurzame ontwikkeling te bevorderen. Er werden ook besprekingen gevoerd over internationale samenwerking en managementtrainingen.

Een deel van de schenking, USD 600.000,-, is bestemd voor het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij voor de aanschaf van graafmachines voor landbouwarealen. USD 400.000,- gaat naar het ministerie van Volksgezondheid voor medische apparatuur voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het Elsje Finck-Sanichar College (COVAB).

De Zuid-Koreaanse delegatie bezocht de leverancier van de graafmachines en gaf aan dat deze zullen worden ingezet voor landbouwprojecten in verschillende regio’s. De medische apparatuur zal voornamelijk uit Nederland en Duitsland komen en wordt gebruikt op diverse afdelingen van het AZP.

Het COVAB zal de geschonken middelen gebruiken om praktijklokalen te upgraden voor verpleegkundig onderwijs. De Zuid-Koreaanse delegatie zal de officiële overdracht van de donormiddelen aan Suriname aan het einde van november of begin december verrichten.

error: Kopiëren mag niet!