Prijzen aanpassing Bigi Bravo boot 

De welbekende bootvervoer van Apoera naar Nickerie, is recentelijk in opspraak gekomen nadat burgers zich hebben uitgesproken over de verhogingen die onlangs zijn ingevoerd door de kapitein van het gebied. Dit deelden ze met de redactie van Dagblad Suriname. Ze maakten zich zorgen dat er op zo een manier makkelijk gefraudeerd kan worden, gezien het feit de burgers niet voorzien worden van betaalbewijzen.

De burgers van , die in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname zijn geweest, vroegen zich af waarom de bevoegdheid van een overheidsinstantie over wordt gelaten aan de kapitein van het gebied. Dit is volgens de burgers geen aangelegenheid van de kapitein gezien het feit dat het behoort aan een overheidsinstantie. Door het niet verstrekken van betaalbewijzen kan men dus ook niet aantonen wie wel of niet heeft betaald voor zo een boot rit.


Prijsopdrijving

De burgers gaven aan dat ze nu van de kapitein hebben vernomen dat het bedrag per rit die SRD350 was, wordt verhoogd naar SRD400. Dit terwijl de prijs die de overheid heeft vastgesteld voor een boot rit SRD200 is. Dit vinden de burgers jammer. 

Kapitein verwijst naar boot beheerder

De redactie van Dagblad Suriname is in contact getreden met de kapitein van het gebied. De kapitein van het ressort geeft aan de redactie van Dagblad Suriname te kennen dat hij niet de beheerder van de Bigi Bravo boot is en verwees de redactie ter informatie naar de beheerder van de boot. De beheerder proberen te spreken over de klachten vanuit het gebied wanneer het komt op de verhoging van de transportkosten van de Bigi Bravo boot heeft vooralsnog geen oplossing gebracht.

error: Kopiëren mag niet!