Nizamali Ozir vraagt aandacht voor stijgende criminaliteit weg naar Atjoni

De laatste periode vinden er steeds meer berovingen plaats op de weg naar Atjoni. Zowel personenauto’s als vrachtwagens worden door criminelen overvallen. Nizamali Ozir, voorzitter van de Unie van Truckhouders en Zwaar materieel  in Suriname, spreekt zijn bezorgdheid uit over deze situatie. 

Ozir is van mening dat het niet langer zo verder kan. “Ik vind dat de overheid, in het bijzonder de minister van Justitie en Politie, meer politieposten/controleposten met desnoods twee agenten of militairen op meerdere plekken moet plaatsen. De situatie kan heftiger worden in het gebied. Straks is dit gebied niet meer leefbaar. Om dit te voorkomen moeten nu al maatregelen worden getroffen.”

Voorheen waren truckchauffeurs meestal het slachtoffer van de berovingen, maar tegenwoordig munten de rovers het ook op personenauto’s, zegt Ozir. “Je gaat misschien met je familie uit Nederland naar toeristische plekken in het binnenland en je wordt doodgeschoten. En de mannen zijn nooit te vinden.” 

Volgens Ozir moeten criminelen daarom zwaardere straffen opgelegd krijgen. Dit is nog niet het geval merkt hij op. Zo’n persoon zit bijvoorbeeld maar vier jaren in de gevangenis, terwijl er iemand beroofd en vermoord is. “De grootste criminelen krijgen maar weinig straf. Iedereen kan werken, maar roven betekent dat je met het leven van mensen speelt.”

Vooral in de december zullen de berovingen toenemen, stelt hij. Hij vindt het daarom belangrijk dat er nu actie wordt ondernomen, voordat de situatie van kwaad tot erger wordt.

SK

error: Kopiëren mag niet!