Ontwikkelingen op sportgebied Kabalebo 

Recentelijk zijn er heel wat ontwikkelingen geweest in Kabalebo. Districtscommissaris Josta Lewis zou een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen die recentelijk plaatsvinden in het gebied. Samen met de ondersteuning vanuit de regering worden er naar mogelijkheden gekeken om de gemeenschap aldaar tegemoet te komen.

Corantijn Copa

De Corantijn Copa is een jaarlijks terugkerend evenement dat gehouden wordt te Washabo, dat ligt in het bestuursressort Kabalebo, en wordt georganiseerd door de Friends Promotion. Familieleden, vrienden, kennissen en toeristen reizen af naar het gebied om dit mee te maken. Ook dit jaar is dit evenement gehouden. De hoofdtrofee werd gesponsord en overhandigd door dc Kabalebo, Josta Lewis, aan het winnende team Westside Strikers vanuit Orealla, een dorp in ons buurland Guyana. Op de tweede plaats eindigde Inter Kraka en op de derde plaats Bhoda Junior. 

Sport en spel in het gebied

In verband met de laatst gehouden Corantijn Copa heeft de districtscommissaris “sporttenue” overhandigd aan de voetbalteams van de dorpen Washabo, Section en Apoera. Apoera en Section. De heren waren de burgermoeder zeer dankbaar dat zij eerder gekozen heeft voor kwaliteit dan voor de prijs. 

Oproep voor stimuleren meer ontwikkelingsmogelijkheden 

De sporters van het dorp Apoera hebben ook een beroep gedaan op de burgermoeder om het sportveld van Apoera op te knappen voor de jeugd van Apoera. Voorbereidingen worden reeds getroffen voor Apoera. Ook het sportveld van Section zal een onderhoudsbeurt krijgen vanuit het commissariaat te Kabalebo.

error: Kopiëren mag niet!