“Arrestatie van Verdachte en Voortvluchtige in Suribet Geldopnamezaak”

Op 5 september 2023 heeft de politie van Latour in Suriname N.R. (18) gearresteerd nadat hij en zijn voortvluchtige medeplichtige G.J. (17) op een ongebruikelijke manier geld hebben opgenomen bij Suribet Shops. De slachtoffers A.C. (43) en S.M. (33) meldden zich bij de politie nadat ze op slinkse wijze geld hadden verloren tijdens gokspellen. Uit het politieonderzoek bleek dat een anonieme beller G.J. had ingelicht over hoe hij geld kon opnemen bij een Suribetshop, en hem zelfs een code had gestuurd om geld op te halen, wat ook gebeurde. Bij een tweede gelegenheid stuurde G.J. zijn vriend N.R. om een nog groter bedrag op te nemen, waarvan ze vervolgens de winst deelden.

De anonieme beller ontving als beloning een geldbedrag in Surinaamse dollars in de vorm van Digicel-top-up. Toen de slachtoffers opmerkten dat hun geld niet op hun accounts stond, gingen ze naar het hoofdkantoor van Suribet en ontdekten dat het geld met een code was opgenomen. Ze deden aangifte bij de politie.

N.R. is tijdens het lopende onderzoek in hechtenis genomen na overleg met het Openbaar Ministerie, terwijl er wordt gewerkt aan de arrestatie van de voortvluchtige G.J.

error: Kopiëren mag niet!