5 medewerkers DNA lopen stage bij Tweede Kamer

Ten behoeve van de capaciteitsversterking van De Nationale Assemblée (DNA) in het algemeen en in het bijzonder de wetgevingsfunctie en de wetgevingsunit in oprichting lopen vijf medewerkers van het Surinaams parlement van 11 tot en met 30 september 2023 stage bij De Tweede Kamer. Dit idee komt mede voort uit een gesprek tussen de twee voorzitters van de bovengenoemde parlementen.

Tijdens een bezoek aan de Tweede Kamer op 21 maart 2021 heeft de voorzitter van de DNA onder meer gesproken over de interparlementaire samenwerking tussen Nederland en Suriname. In dit kader is ook de mogelijkheid besproken van een stage/werkbezoek van medewerkers van DNA bij de Tweede Kamer.

Het doel van deze stage is onder meer dat de medewerkers van de Nationale Assemblee vertrouwd raken met de werksystemen binnen de ambtelijke ondersteuning van de Tweede Kamer, kennis opdoen van de rapportagesystemen en voortgangscontrole binnen de ambtelijke ondersteuning van het parlementair werk en kennis en ervaring opdoen van wetgevings- en communicatieprocessen.

De vijf medewerkers van het Surinaams parlement zullen in teamverband een vergelijkend onderzoek uitvoeren, mede gericht op kennisoverdracht binnen de ambtelijke organisatie en de wetgevingsunit van de Nationale Assemblee.

De deelnemers aan de stage zijn mr. Agatha Ramdass ( substituut-griffier), Ester Jordan (commissiegriffier), Geertruida Loseng (hoofd afdeling Communicatie en Informatie, mr. Ravin Ramdaras, (afdeling Juridische Ondersteuning) en mr. Clyde Soetodirijo (afdeling Juridische Ondersteuning).

De reis- en verblijfkosten van de delegatie zijn bekostigd door de Tweede Kamer.

error: Kopiëren mag niet!