Groot aantal individuele lopers bij 59e Avondvierdaagse

“Ken je cijfers-Meten is weten” is de slogan voor de 59e Avondvierdaagse wandelmars. Mooie kleren, leuke liedjes, veel zonnebrillen, en veel individuele lopers zijn de highlights geweest van de eerste dag AVD.
Dit jaar doen meer dan 2500 lopers mee. De voorzitter van de Bedrijvenvereniging Sport en Spel (BVSS), Purcy Olivieira is zeer tevreden met het aantal deelnemers. Ondanks de huidige economische omstandigheden, zijn er buiten verwachting veel lopers dit jaar. Het is opmerkelijk dat er veel individuele lopers zijn. Er zijn ruim 400 individuele lopers. Bij de junioren deden er 8 groepen mee en bij de senioren 32 groepen. “Wij hebben een leuke en fijne start gehad van de AVD 2023”, geeft de heer Olivieira aan. Hij benadrukt dat de organisatie dit eigen kracht organiseert. De lopers hebben plezier om na drie jaar weer deel te nemen aan dit evenement.
Na drie jaar trekt de AVD nog steeds veel aandacht van mensen. Sommigen kiezen ervoor zich uit de drukte te halen. Maar anderen hebben de wandelmars gevolgd vanuit hun balkon, staande of zittend langs de weg en zelfs vanuit hun auto bak.
Enkele mensen vroegen zich wel af waarom er een grote gap ontstaat tussen de verschillende groepen. Men wacht dus enkele minuten, voordat de andere groep nadert. De voorzitter gaf aan dat dit verschijnsel zich altijd heeft voorgedaan. Soms komen de groepen op een kruising, waarbij er een splitsing ontstaat, waarbij een groep de oversteek mag doen van de politie en de groep daarna moet wachten tot het verkeer weer vrij is. Soms stoppen de groepen ook op bepaalde plekken voor het geven van een show. Hierdoor ontstaat er een gap.

error: Kopiëren mag niet!