Bootsie Groenbastplein uitgebreidt met Pinahutten

Vanochtend zijn in aanwezigheid van de seniorenburgers van Uitkijk en omgeving in het district Saramacca twee pinahutten geopend en in gebruik genomen op het Bootsie Groenbastplein. Tijdens de ceremonie benadrukte de Districtscommissaris van Saramacca, mevrouw Sherin Bansi-Durga, het belang van deze hutten voor dagelijkse toeristen die het Bootsie Groenbastplein bezoeken voor recreatie. Deze hutten bieden bescherming tegen regen en zon.

Bovendien symboliseren deze hutten een stukje geschiedenis van Uitkijk, met de veersteiger en de markt op deze locatie. Ze zijn vernoemd naar mevrouw Dasijem Kromodrono en wijlen mevrouw Annie Ramgatie, twee iconische marktverkopers uit Uitkijk. Mevrouw Dasijem Kromodrono staat bekend om haar heerlijke gerechten en vrijgevigheid, terwijl mevrouw Annie Ramgatie groenten en fruit verkocht en de zorg had voor 13 kinderen.

Opvallend is dat de bouwploeg van het commissariaat onder leiding van de heer Arcinio Redjawirja alle benodigde materialen uit het bos heeft gehaald, van pinabladeren tot gezaagde palen en planken voor de zitbanken. Hierdoor kostte de bouw het commissariaat bijna niets, behalve wat cement.

DNA-lid Rajendre Debie van Saramacca feliciteerde de aanwezigen en prees de bouwploeg voor hun zelfwerkzaamheid. De seniorenburgers van Uitkijk en omgeving waren zeer verheugd over het initiatief van de Districtscommissaris om hen op deze manier te eren en samen de ochtend door te brengen.

error: Kopiëren mag niet!