Wereldkampioenschap rugby 2023 wandkaart

DOOR CHRIS DINSDALE

8 september 2023 – 28 oktober 2023 – Frankrijk is gastheer van de 10e Rugby World Cup, 200 jaar nadat rugbyschoolleerling William Webb Ellis blijk gaf van “een fijne minachting voor de regels” door de bal te vangen en ermee te rennen tijdens een voetbalwedstrijd — nu gecrediteerd als de geboorte van de rugbysport.

Gastland Frankrijk opent het toernooi met een epische wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in Saint-Denis op 8 september. Regerend kampioen Zuid-Afrika begint zijn campagne tegen Schotland, finalisten van 2019 Engeland worden geconfronteerd met een verbeterend Argentinië, terwijl Wales, Australië en Fiji een heftige strijd tegemoet gaan. blauwe plekken wedstrijden in Poule C.

Zowel Nieuw-Zeeland als Zuid-Afrika streven ernaar de Webb Ellis Cup voor de vierde keer in de wacht te slepen, vóór hun rivalen op het zuidelijk halfrond, Australië met twee overwinningen, en Engeland, dat de trofee in 2003 in de wacht sleepte.

In totaal worden er gedurende zes weken 48 wedstrijden gespeeld op negen locaties, waarbij de finale plaatsvindt in het Stade de France in Saint-Denis op 28 oktober.

error: Kopiëren mag niet!