Evert Karto: Populisme zonder verantwoordelijkheid

Het kan bijzonder frustrerend zijn om de uitspraken van politieke figuren zoals Evert Karto te volgen. Het lijkt alsof hij de realiteit verdraait en de waarheid ontwijkt. Zijn recente opmerking. dat mensen tegenwoordig alleen werken om benzine te tanken, weerspiegelt hoe hij de ernst van de economische problemen in het land negeert.

Karto negeert het feit. dat hij en zijn partij, de Pertjajah Luhur (PL), deel uitmaken van de huidige regeringscoalitie en daarom medeverantwoordelijk zijn voor de huidige situatie. Ook lijkt hij het belangrijke feit te vergeten. dat hij en zijn partij hebben gestemd voor het omstreden leningprogramma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat door critici wordt beschouwd als een van de grootste oorzaken van de economische problemen in het land.

Als lid van een regeringspartij kan Karto niet alleen populair doen en vervolgens de verantwoordelijkheid voor de problemen ontlopen. Hij moet rekenschap geven van de beslissingen die hij en zijn partij hebben genomen, en uitleggen hoe die hebben bijgedragen aan de huidige situatie. Dit geldt vooral voor de zorgwekkende toestand van senioren  burgers, die volgens Karto aan hun lot worden overgelaten.

Het is gemakkelijk om de schuld te leggen bij anderen of bij externe factoren, maar de realiteit is dat Karto en zijn partij een belangrijke rol hebben gespeeld in de huidige problemen. Zijn uitspraken zijn niet alleen misleidend, maar ze zijn ook een belediging voor de intelligentie van de burgers.

De burgers voelen zich verraden en misleid door de politici die ze hebben gekozen om hun belangen te vertegenwoordigen. Maar wat Karto lijkt te vergeten, is dat hij en zijn partij deel uitmaken van deze groep politici. Als zodanig moeten zij ook de verantwoordelijkheid nemen voor de huidige problemen en werken aan oplossingen in plaats van de schuld te ontlopen.

Al met al tonen Karto’s uitspraken een gebrek aan eerlijkheid en oprechtheid, en een schijnbaar onvermogen om de verantwoordelijkheid te nemen voor de rol die hij en zijn partij hebben gespeeld in het creëren van de huidige problemen. De burgers verdienen beter dan dit. Ze verdienen politici die oprecht zijn, die verantwoordelijkheid nemen, en die werken aan echte oplossingen voor de problemen van het land.

error: Kopiëren mag niet!