DNA-lid Jayant Lalbihari verstrekt 2.500 schooltassen in Saramacca

Het Assembleelid Jayant Lalbihari (NDP-Saramacca) heeft afgelopen week in het kader van de ondersteuning aan minder draagkrachtige gezinnen begonnen met het verstrekken van 2.500 goed gevulde schooltassen ten behoeve van schoolgaande kinderen. De schooltassen worden verstrekt in alle zes ressorten van het district Saramacca. De kick-off van dit sociaal project vond plaats te Tijgerkreek, waarna onder andere ook Columbia, Grankreek en Kalebaskreek zijn aangedaan.

In een persbericht laat de NDP-volksvertegenwoordiger optekenen dat onderwijs de sleutel is voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het desastreus beleid van de regering heeft vele gezinnen met de handen in het haar doen zitten. Een groot deel van de gemeenschap is nauwelijks in staat om in haar levensonderhoud te voorzien. Sterker nog, zij heeft nauwelijks tot geen financiële ruimte om andere goederen te permitteren of ontspanningsactiviteiten te kunnen ontplooien. Het leven is in vele opzichten ondragelijk geworden. Inschrijf- en collegegeld zijn ook drastisch verhoogd. Ondanks er een sociaal vangnet is omschreven in het Herstel Plan, heeft de samenleving bitter weinig hiervan gemerkt. De volksvertegenwoordiger is daarom van mening dat iedereen waar het mogelijk is, de helpende hand moet bieden en in het verlengde hiervan vooral de kansarmen moet ondersteunen. 

Hoewel ouders buiten hun schuld om in deze situatie zijn geraakt, is het opmerkelijk dat kinderen aan kinderarbeid doen ten einde hun ouders te ondersteunen. De regering wordt opgeroepen om haar beleid aangaande onderwijs en jeugd aan een serieuze evaluatie te onderwerpen en te voldoen aan de aspiraties van deze doelgroep. 

Het sociaal project is mede mogelijk gemaakt  met ondersteuning van vrienden, bevriende bedrijven en lokale gemeenschap, zo laat het Jayant Lalbiharie in het persbericht weten.

(Foto: Het DNA-lid Jayant Lalbihari bezig met de registratie van namen in verband met zijn schooltassenproject.)

error: Kopiëren mag niet!