DNA-voorzitter Bee roept jongeren op terug te gaan naar basis van respect 

Voorzitter Marinus Bee van de Nationale Assemblee heeft in ’s lands vergaderzaal opgeroepen om een halt toe te roepen aan de verslechterde veiligheidssituatie in het land. Hij benadrukt dat deze ontwikkeling niet goed is. De ernstige verruwing van de criminaliteit en met veel vuurwapen geweld vooral onder jongeren baart een ieder zorgen. 

Volgens Bee is het betreurenswaardig dat jonge artiesten daarbij betrokken zijn en dat er doden vallen. “Je hebt een bepaald talent, maak er gebruik van.” Maar het gangstergedrag is af te keuren. “Je verpest je leven. Je verpest de omgeving. Ik roep u allen op, ga terug naar de basis van respect. De ouders ook, vervul je verantwoordelijkheid. Sociale controle kan niet te veel zijn. Zo kunnen wij niet verder gaan. We betreuren dit”, aldus Bee. 

Criminaliteit onder jongeren, vooral diefstal, geweldpleging, drugsgerelateerde misdrijven en wapenbezit, vertonen een stijgende trend. Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan criminaliteit onder jongeren, waaronder: Sociale en economische omstandigheden, onderwijsproblemen, drugs en alcohol, psychologische factoren en media-invloeden.

error: Kopiëren mag niet!