In de League Cup-wedstrijden van 29 augustus 2023 gebeurde het volgende:

  • Tottenham Hotspur leed een nederlaag na strafschoppen tegen Fulham in de tweede ronde van de Carabao Cup. Na een gelijkspel van 1-1 in de reguliere speeltijd won Fulham de strafschoppenserie met 5-3. Tottenham’s manager Ange Postecoglou leed zijn eerste nederlaag sinds hij aantrad. Tottenham had negen wijzigingen in hun basisopstelling, en ondanks een opmerkelijk incident dat leidde tot tien spelers aan de kant van Fulham, kon Tottenham de wedstrijd niet winnen.
  • Luton Town versloeg Gillingham met 3-2 in de Carabao Cup. Dit was de eerste overwinning van Luton Town in dit seizoen, na verlies in hun eerste twee Premier League-wedstrijden. Jacob Brown, Alfie Doughty en Cauley Woodrow scoorden voor Luton.
  • Bournemouth behaalde hun eerste overwinning onder de Spaanse manager Andoni Iraola. Ze versloegen Swansea City met 3-2, met Ryan Christie die het winnende doelpunt scoorde in blessuretijd. Eerder had Bournemouth gelijkgespeeld tegen West Ham en verloren van Tottenham en Liverpool.
  • Brentford had strafschoppen nodig om door te gaan naar de volgende ronde na een gelijkspel van 1-1 tegen Newport, een team uit het vierde niveau. Brentford won de strafschoppenserie met 3-0.
  • Crystal Palace kwam terug van een achterstand van twee doelpunten en versloeg Plymouth met 4-2. Jean-Philippe Mateta scoorde een hattrick voor Crystal Palace.
  • In een opmerkelijke prestatie versloeg Salford City, een team uit de vierde klasse van het Engelse voetbal en mede-eigendom van voormalige Manchester United-sterren zoals David Beckham, Gary Neville, Ryan Giggs en Paul Scholes, Leeds United met 9-8 na strafschoppen. Dit volgde op een gelijkspel van 1-1 tegen de Championship-club Leeds United.

error: Kopiëren mag niet!