Messi scoort schitterend doelpunt tijdens MLS-debuut en leidt Inter Miami voorbij Red Bulls

Lionel Messi scoorde een schitterend doelpunt in de 89e minuut om Inter Miami te helpen met 2-0 te winnen van de New York Red Bulls in zijn Major League Soccer-debuut.

Messi kwam in de 60e minuut binnen, samen met voormalig Barcelona-teamgenoot Sergio Busquets. Miami was op voorsprong gekomen na een doelpunt in de 37e minuut van Diego Gómez.

In de 89e minuut zette Messi de bal neer om hem van verdediger Peter Stroud af te houden, dribbelde naar rechts en gaf een pass tussen Andrés Reyes en Daniel Edelman naar de 18-jarige Amerikaan Benjamin Cremaschi. Cremaschi versloeg verdediger John Tolkin en tikte de bal met één tik terug naar Messi. Hij sprintte naar het doel en liet het vanaf zijn linkervoet vanaf drie meter in het onbewaakte net stuiteren.

Messi’s doelpunt was zijn elfde in negen wedstrijden voor Miami in alle competities.

Miami had sinds 13 mei geen competitiewedstrijd meer gewonnen en slechts één wegoverwinning behaald. De overwinning hielp de club uit de laatste plaats in de Eastern Conference te komen.