Noah Lyles wint de wereldtitel op de 200 meter en lijkt een ster te worden op de Olympische Spelen van volgend jaar

Noah Lyles heeft de wereldtitel op de 200 meter gewonnen in Boedapest, Hongarije. Hij won de race in een tijd van 19,52 seconden, waarmee hij de eerste man werd die de 100-200 sprintdubbel voltooide op wereldkampioenschappen sinds Usain Bolt in 2015.

Lyles was de favoriet voor de overwinning en hij voldeed aan de verwachtingen. Hij kwam meteen aan en wegreed in de finale, en hij had de race in de zak toen hij de bocht bereikte.

Met zijn overwinning heeft Lyles zich gevestigd als een van de beste sprinters ter wereld. Hij is ook een van de meest populaire atleten in de atletiek, en hij heeft de potentie om een ​​superster te worden op de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.

Lyles heeft zijn doel gesteld om het wereldrecord van Bolt te breken, dat 19,19 seconden is. Het zou een ongelooflijke prestatie zijn als hij dat zou kunnen doen, maar het is zeker mogelijk.

Lyles is een talentvolle atleet met een grote drive. Hij is vastbesloten om de beste te zijn, en hij heeft het potentie om geschiedenis te schrijven in Parijs.

Overige relevante informatie

De Jamaicaanse Shericka Jackson won de zilveren medaille op de 200 meter met een tijd van 21,41 seconden. Dit is de tweede snelste tijd ooit gelopen op de 200 meter.
De Amerikaanse Gabby Thomas won de bronzen medaille met een tijd van 21,67 seconden.
De Jamaicaanse Sha’Carri Richardson won brons op de 100 meter met een tijd van 10,87 seconden. Dit is de snelste tijd die een vrouw heeft gelopen in 13 jaar.