Landbouwer schiet op verdachte groentendief – Verdachte geraakt in linkerbeen

De politie van het bureau Kwatta kreeg woensdag 23 augustus de melding, dat er schoten waren gelost op een landbouwperceel in het ressort Sophia Lust. Bij aankomst troffen agenten landbouwer M.A. (55) aan, die de politie voorhield dat hij op de verdachte C.R. (41), die op -zijn landbouwperceel was, moest hebben geschoten. 

Uit het voorlopig onderzoek van de politie is naar voren gekomen, dat M.A. meerdere malen is benadeeld door onverlaten die zijn groenten wegnemen. De landbouwer zei ook, dat hij eerder aangifte had gedaan op het politiebureau van diefstal van zijn landbouwgewassen die op verschillende dagen en tijdstippen waren weggenomen. Op grond daarvan besloot hij op 23 augustus om de wacht te gaan houden op zijn landbouwperceel. 

Bij die gelegenheid zag hij plotseling de verdachte, waarop hij een waarschuwingsschot met zijn jachtgeweer in de lucht loste. De verdachte koos het hazenpad, maar kwam op een bepaald moment gewapend met een scherp voorwerp op de landbouwer af. Hierdoor was M.A. genoodzaakt gericht te schieten, waarbij de verdachte C.R in zijn linkerbeen werd geraakt. 

Ondanks de verwonding rende de verdachte weg en werd daarna bij een ingesteld buurtonderzoek van de politie enkele straten verderop met een schotverwonding in zijn linkerbeen aangetroffen. In een ambulance werd  de gewonde verdachte afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij onder politiebewaking is opgenomen. 

Hangende het onderzoek is het jachtgeweer door de politie in beslag genomen.De verdachte moet nog worden voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie.

error: Kopiëren mag niet!