Avond VOJ-school te Onverwacht is een feit

De vestiging van een avond VOJ-school op Onverwacht (Para) is een feit. Leerlingen van Para-Zuid en Para-Noord kunnen nu makkelijk worden geaccommodeerd op Onverwacht. De inschrijvingen zullen op donderdag 21 en vrijdag 22 september plaatsvinden te VOJ Onverwacht aan de Damstraat, van 08.00 uur tot 12.00 uur. De benodigdheden voor de inschrijving kan men vinden op de Facebook-pagina van het Commissariaat.

Aan de districtscommissaris van Para, Marlene Joden, werd gevraagd hoe de avond VOJ-school tot stand is gekomen. Zij geeft hierop aan, dat er gesproken is met een zekere heer Goedhoop hierover. Ook is een brief gestuurd naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. “Bij de hoorzittingen is het ook meerdere malen naar voren gekomen door de gemeenschap. Dit, omdat de kosten van de bus blijven stijgen en de afstand ook ver is”, zegt Joden.

Bij een enquête vorig jaar onder de jongeren hadden 100 mensen aangegeven, dat zij een VOJ avondschool willen bezoeken. Ook onder medewerkers van het Commissariaat en andere ministeries zijn er belangstellenden die hun MULO opleiding willen afronden, geeft de districtscommissaris aan.

Op de vraag of er voldoende leerkrachten zijn om de lessen te verzorgen op de avondschool, zegt Joden dat het ministerie zal inspelen hierop.
SK

error: Kopiëren mag niet!