Leerkracht verkoopt ook kleding en heeft eigen boetiek opgezet

“Vakantietijd betekent meer mogelijkheden om je klantenkring te vergroten”, zegt Thusa, leerkracht en een kleine onderneemster die kleren en enkele andere modieuze spullen verkoopt. Thusa geeft aan dat zij haar zaakje eerst online via Facebook heeft gestart en ondertussen vanwege de groei haar eigen boetiek heeft opgezet. “Je hebt bepaalde periodes waarbij je een rust neemt, maar ik ben er zo snel weer om te verdienen.”

Naast haar baan is zij ook nog moeder en probeert zij te allen tijde een voorbeeldfiguur te zijn. “Ik leer mijn kinderen zelfstandig te zijn en dat zij vaak zelf hun problemen moeten oplossen. Als moeder ben je er en dat weten zij, maar op jezelf rekenen is het beste. Hoe het vakantie is, probeer ik ook nog wat extra centjes te verdienen. Naast in mijn boetiek staan, sta ik nu ook langs de straat met enkele tweedehands spullen. In mijn boetiek kom je wel brandnieuwe dingen tegen. Maar, ik probeer ook enkele mensen die het hard nodig hebben tegemoet te komen.”

Thusa geeft verder aan dat zij zo ook haar zusje zo de gelegenheid geeft te verdienen. “Zij verkoopt langs de straat en ik ben in mijn boetiek of wij doen het ook om en om. Mijn kinderen zijn er ook bij, maar genieten ook van de vakantie. Als moeder probeer ik ook het beste ervan te maken. Maar zolang ik centjes kan verdienen, komt alles goed”, aldus Thusa.

Een andere onderneemster zegt, dat zij ook tijdens de vakantie zal blijven werken. “Rust heb je nodig, maar zolang je kan werken moet je het doen”. Ze bakt en kookt warme maaltijden. Zij geeft verder tijdens een gesprek aan, dat zij dagelijks open is en ook dagelijks iets anders op het menu heeft.

“Business gaat slap, maar dat betekent niet dat je op moet geven. Je moet in zulke gevallen verder nadenken en opties proberen te creëren. Naast het bakken en koken, stikt de kleine onderneemster ook kleding. Zij is er pas mee begonnen, maar hoopt toch professioneel te worden. “Ik krijg nu enkele kleine bestellingen van vrienden en familie, maar hoop na mijn ontwikkeling toch groter te gaan. En de vakantie is de beste periode om dat te doen.”

(Foto: ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!