Laporte verlaat Manchester City voor Al Nassr van Ronaldo

De financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar Britse media meldden dat Al-Nassr een transfersom van $ 29,77 miljoen betaalde voor de 29-jarige verdediger.

Laporte is de zesde grote buitenlandse aanwinst van Al-Nassr dit seizoen, na Sadio Mané, Marcelo Brozovic, Alex Telles, Seko Fofana en Otavio. De club contracteerde vorig seizoen Cristiano Ronaldo.

Laporte werd in de transferperiode van januari van het seizoen 2017/2018 ondertekend door Athletic Bilbao en werd een integraal lid van de achterlijn van City. Hij speelde 180 wedstrijden voor de Premier League in alle competities.

Hij won vijf Premier League-titels, twee FA Cups, drie League Cups en de Champions League tijdens zijn tijd bij City. Maar vorig seizoen zakte hij in de pikorde, waarbij Ruben Dias, Manuel Akanji en Nathan Aké de voorkeur hadden in de centrale verdediging.

Laporte plaatste woensdag een afscheidsbericht op sociale media, waarin hij de fans van de club bedankte voor hun steun.

Ondanks dat hij voor de Franse jeugdteams speelde, stapte hij in 2021 over naar Spanje en heeft hij 22 interlands voor het nationale team.

City verloor ook Riyad Mahrez aan de Saudi Pro League nadat Al-Ahli de Algerijnse vleugelspeler had overgenomen.

error: Kopiëren mag niet!