Het beleid van de regering Santokhi

Haast een ieder klaagt over de steeds stijgende prijzen in het land.

Zo hebben wij laatst over nog binnen één week de brandstofprijs 2x zien verhogen. Aangezien wij surinamers over het algemeen houden van horen zeggen in plaats van zelf  te onderzoeken vanwaar deze prijsverhogingen van brandstof. Wel wat ik hiervan weet is, dat dit een stijging is die op de wereldmarkt heeft plaatsgevonden en Suriname ook deel uitmaakt van deze markt. Door de overheid wordt er ook niet meer gesubsidieerd op brandstof, dus vandaar ook deze prijsstijging.

Dat er op winkeliers ook betere controle moet komen staat vast. Sommigen van de winkeliers doen maar wat ze willen en zijn zelf bereid de alom bekende tjoekoe te betalen aan controleurs,

Die daardoor ook zwichten, wat jammer is. Deze kwalijke zaak kan je niet één, twee, drie stoppen, waardoor dit soort ambtenaren die hun hart niet op de juiste plaats hebben en dus niet voelen voor land en volk. Wat in deze hele affairs vreemd is, dat je haast niemand hoort praten over de goede resultaten van deze regering. Deze regering leent geen geld zomaar en als ze lenen wordt dat terugbetaald, net zoals ze de vele schulden door de vorige regering gemaakt, maar ook moeten aflossen.

De regering zet zich in de negatieve zaken voor Suriname terug te betalen en schulden recht te maken terug betalen, jammer genoeg zijn er ook bedrijven zoals drie reisbureaus  die er rijk van worden door enorme winsten te maken bij de verkoop van tickets. Een ticket Paramaribo/Amsterdam  kost nu € 2.000. De reisbureaus vragen rustig € 2357. Dit is moordend terwijl ze weten dat dit teveel is, maar ja, dit wordt in hun voordeel en ook van de KLM die nu haast elke dag naar Suriname vliegt. Deze regering doet zo haar best om de SLM draaiende te houden.

Deze maatschappij is door zo vele managers het bos in gestuurd. Als laatste hebben wij een zekere De Haan gehad die in het holst van de nacht via Frans-Guyana is vertrokken. Gelukkig heeft de regering ervoor gezorgd nu een ras echte Surinamer daar te plaatsen dit weet wat er gedaan moet worden om de SLM weer floreren te maken.

Een ander belangrijk punt waar de regering wel naar moet kijken, is dat van de Centrale Bank en de minister van Financiën richting de samenleving. Het wordt moeilijk een akte te passeren bij de notaris als je niet duizend vragen van de bank moet hebben beantwoord over de herkomst van het geld. Ook wordt door de banken voor allerhande zaken 4 tot 5% in rekening gebracht, u begrijpt wat er zal gebeuren. Mensen houden hun valuta thuis met alle nare gevolgen van dien. De bevolking moet leren de kans te geven bepaalde zaken goed te regelen en niet steeds maar blijven fitten op allerhande zaken die het land  niet vooruit zullen brengen.

Wanneer de vorige regering het zo goed had gedaan, ook met het verdelen van pakketten, u komt dat toch nog, dan zaten we vandaag niet in zulke economische problemen. U bent iedere maand zeker van uw salaris, AOV en noem maar op. Laten we onze lieve heer danken dat hij ons inclusief de regering steunt om uit deze moeilijke tijden te komen. 

SRANANG SA WINI 

R.K.

error: Kopiëren mag niet!