In gesprek met de redactie van Dagblad Suriname geven ondernemers in Coronie aan hoe de economische situatie hun onderneming treft.
Visverkoper Renato
Renato is visverkoper. Hij koopt vis en visproducten op en verkoopt die dan door aan de gemeenschap. De ondernemers van Coronie zijn zich ervan bewust dat het district een klein bevolkingsaantal heeft. De aantallen voor de verkoop zijn vaak dus afgeleid van het aantal klanten. Renato vindt dat hij niet mag klagen. De burgers kopen massaal zijn vis en visproducten. Hij ervaart het niet als last dat er anderen zijn die ook vis verkopen. Hij geeft aan dat het bij hem dus lukt met de afzet
Jonge ondernemers
Ook jonge ondernemers in het district die hun producten aan de man brengen maken hun winsten op hun eigen manier aan het eind van de dag. Het verschil tussen de jonge ondernemer Carlo en de visverkoper Renato is, dat Renato meer afzet in het district zelf heeft. Voor Carlo hangt de afzet meestal af van vakantiegangers die de producten kopen. Ook bestellingen uit andere districten maken dat de afzet makkelijker wordt. De voornaamste producten die een groot aanbod in het district hebben zijn vis, groenten en fruit.
Op de vraag van de redactie of producten en diensten uit Coronie in andere districten een duurdere prijs hebben dan in het district zelf, geeft de ondernemer te kennen dat het van het aantal afhangt. Als er een grote hoeveelheid aan producten naar een centrale plek in Paramaribo, Nickerie of zelfs het buitenland moet gaan is er altijd een vaste prijs die de klant krijgt.
Vaste klantenkring
“Vaak hebben de ondernemers in het district Coronie een vaste klantenkring. Iedereen kent elkaar en men plaatst een gezicht achter een bepaald product”, geeft Rosemary afsluitend te kennen aan de redactie.