Christenen zetten zich met maatschappelijk werk in om Suriname uit de knoop te halen

Luidsprekers galmden. De straatpreek van een volle evangelische gemeente in het centrum van Paramaribo was huizen ver te horen: “Als het leven door nood wordt geplaagd wendt de mens zich tot God. Het volk zit in de knoop. Boze machten hebben Suriname gebonden. Er lijkt geen uitkomen aan mogelijk. Maar satan liegt en bedriegt. Gado bigi!”

Flyers

Meerdere volle evangelische gemeenten delen flyers uit die uitnodigen tot deelname aan campagnes en programma’s die de door de duivel gelegde ketens moeten doorbreken. De uitnodigingen om mee te doen aan diensten, gebedsavonden en nachtwaken zijn talrijk. Deze evangelische beweging vindt ook plaats in de districten en het binnenland.

Opwekkingsmars

Zondag 20 augustus werd op en rond het Onafhankelijkheidsplein een opwekkingsmars gelopen door de Christian Dance Network Suriname & Caribbean. De parade trok zingend en dansend door de straten van de stad. De Heer werd geloofd, geprezen en aanbeden.

Naschoolse activiteiten

Leerkrachten en andere beroepsmensen die deel uitmaken van volle evangelische gemeenten laten van zich horen: “De Heer wijst ons de weg. Tijdens het verkondigen van het evangelie gaat het niet alleen om zielen te winnen. Naschoolse activiteiten, huiswerkbegeleiding, vakantieschool, sport en spel, zijn bezigheden die de mens met de nadruk op kinderen verheffen.”

HD

error: Kopiëren mag niet!