“De school begint weer voor je het denkt”

Veel ouders zijn al gestart met het inkopen van schoolspullen voor het komend schooljaar. “Ik koop de iets belangrijkere dingen nu al, waaronder broeken en schoeisel, zodat ik er vanaf ben. Alles is zo duur geworden. En voor een complete set voor één kind ga je zeker al SRD 5000 moeten neertellen”, zegt Mariska. Als moeder van drie schoolgaande kinderen zit zij met de handen in het haar over hoe zij dit alles zal moeten bekostigen.

Nathalie, moeder van een kind die op het VWO zit, vertelt dat zij dankzij haar werkgever heeft verzocht om een voorschot. Ook heeft zij al enkele maanden beetje bij beetjes gespaard, waardoor zij nu al wat spullen kan kopen.

“Dankzij m’n begripvolle werkgever kreeg ik een voorschot om mijn inkopen verder te kunnen doen. De school begint voor je het denkt. En het is nu al druk in de winkels die schoolspullen verkopen. Aan het einde van de maand verwacht ik dat het nog drukker zal worden”, aldus Nathalie. Niet alle mensen in de stad zijn echter blij met de drukte die deze schoolinkopen in de winkels veroorzaakt.

“Ik had niet verwacht dat het vrijdag al zo druk zou zijn. Dan denk ik dat het erger zal zijn op de zaterdag”, zegt Maikel, een aanstaande vader. Hij vertelt dat hij toevallig op dezelfde dag wat inkopen moest doen, omdat zijn vrouw over een maand moet bevallen van hun eerste kind. “Ik heb ook moeten sparen, omdat de dingen zo duur zijn. Ik zie enkele ouders al stressen omtrent het kopen van schoolspullen en kleren, maar babyspullen zijn ook duur. Een mooi babypakje is duurder dan een uniform. Dan heb ik het nog niet gehad over pampers en de andere bijbehorende dingen. Een babybed heb ik gelukkig besteld, maar de andere dingen waaronder een stoel waarin ik mijn kind moet zetten als wij rijden of enkel andere bijbehorende dingen, heb ik nog niet gekocht”, vertelt hij.

Maikel vindt ook dat de spullen die zijn vrouw na de bevalling nodig zal hebben, vreselijk duur zijn geworden. “Maar aan het einde van de dag ga je het toch moeten kopen als ouder en man. Het is mijn eerste kind, dus ik kijk nog uit naar welke andere uitdagingen op mijn pad zullen komen. Ik ben niet voorbereid maar mijn best zal ik zeker doen”, aldus de aanstaande vader.

TM

error: Kopiëren mag niet!