Directie MMC wil dat mensen met klachten juiste weg bewandelen 

Recent is gebleken dat bewoners van het district Nickerie hebben aangegeven, dat de zorg van het Mungra Medisch Centrum, MMC, te wensen overlaat. De redactie van Dagblad Suriname heeft de algemeen directeur Shaista Abdul hierover benaderd.

Externe groep voor klachten

Er is speciaal in het MMC een externe groep in het leven geroepen om zich bezig te houden met het klachtensysteem. In deze  externe groep bevinden zich behalve medici ook functionarissen van het ministerie van Justitie en Politie en maatschappelijke werkers. De externe groep bestudeert alle klachten die binnenkomen en geeft dan advies aan de directie wat er verder zou moeten gebeuren. 

Klachtensysteem

De directie betreurt het, dat mensen hun klachten niet langs de juiste weg deponeren. Ze ontkent niet dat er fouten worden gemaakt waar er gewerkt wordt, maar geeft wel aan de redactie te kennen, dat ze niet in kan gaan op berichten die vooral via social media platformen gedeeld worden. Ze wil de inwoners van Nickerie erop attenderen om gebruik te maken van het klachtensysteem. Waar blijkt dat er hulp vereist is met betrekking tot klachten, dan kan contact met haar worden opgenomen.

Ze benadrukt, dat er geen actie is gekomen van de directie nadat een burger het een en ander ter sprake bracht via Facebook maar nadat de minister haar erop had gewezen dat er klachten zijn die in behandeling genomen moeten worden. 

Medisch Tuchtcollege

Mensen hebben het ook vaak over het wanpresteren van de directie wanneer het gaat om het klachtensysteem, maar de directie geeft aan de redactie te kennen, dat ze na advies van de klachtencommissie moet kijken of ze in staat is problemen op te lossen. Als het gaat om een klacht waar het Medisch Tuchtcollege zich mee moet bemoeien, dan heeft ze geen zeggenschap en dient ze deze klacht verder aan dat tuchtcollege over te laten. 

Ze blijft in ieder geval wel ervoor zorgen, dat in geval van klachten, burgers gehoord worden en het probleem opgelost kan worden.

“Burgers toon begrip”

Directie Abdul doet een beroep op de gemeenschap om rekening te houden dat gezien de stijging van dengue- en influenza-gevallen de Spoedeisende Hulp wat drukker zal zijn in deze periode. Ernstige spoedgevallen kunnen prioriteit genieten en andere mildere gevallen zullen er rekening mee moeten houden dat hulp aan een ieder geboden moet worden.

In het kader van bewustwording zal er speciaal om deze redenen een dengue alert programma uitgezonden worden om de gemeenschap op de hoogte te houden van de ontwikkeling. In geval er zich toch iets onprettigs voordoet, vraagt de directie beleefd om de klachten wel door te spelen door de juiste weg te kiezen, zodat klachten daadwerkelijk aangepakt kunnen worden.

error: Kopiëren mag niet!