Twee verdachten inbraak woning Grote Combéweg aangehouden

De 31-jarige verdachten M.B. en H.M. zijn dinsdag 15 augustus door de Recherche van Regio Paramaribo ter zake diefstal uit een woning aan de Grote Combéweg aangehouden.

De bewoner had op zaterdag 22 juli aangifte bij de politie van het bureau Centrum gedaan van diefstal uit zijn woning op bovengenoemd adres, waarbij 8 autoaccu’s, 2 kinderstoelen, 1 ventilator en andere huishoudelijke spullen zijn weggenomen. 

De aangever gaf aan de politie te kennen, dat hij niet thuis was en door een buurman telefonisch in kennis was gesteld, dat een voertuig op zijn erf stond geparkeerd, en een man bezig was goederen in het voertuig te laden. Naar aanleiding hiervan haastte hij zich direct naar huis, echter bij aankomst hadden de mannen de plaats reeds verlaten. Bij controle in zijn woning bleken voormelde goederen te zijn gestolen. 

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Na bekomen informatie werd het voertuig van de daders in beeld gebracht en zijn na te zijn opgespoord op 15 augustus in de boeien geslagen. Het onderzoek wees uit dat de buitgemaakte goederen met een taxi waren vervoerd en dat de taxichauffeur niet wist dat het om een diefstal ging. Een deel van de buit werd teruggevonden en afgestaan aan de eigenaar.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de taxichauffeur H.M. door de politie heengezonden, terwijl de verdachte M.B. in verzekering is gesteld.

error: Kopiëren mag niet!