Hoogste tijd voor renovatie Nickerie Indoor Stadion, vinden leden Jeugdraad Suriname 

De drie leden van de Jeugdraad Suriname (JRS) uit het district Nickerie vinden dat het de hoogste tijd is dat de overheid spoedig overgaat tot het renoveren van het Nickerie Indoor Stadion (NIS). Het indoor stadion in de Van Pettenpolder is al meer dan 10 jaar in onbruik geraakt vanwege de zeer slechte staat waarin het verkeert. Dit komt door slecht onderhoud.

Het stadion staat al jaren zowel van buiten als van binnen er troosteloos bij, dit terwijl vooral onder jongeren er een grote behoefte bestaat aan faciliteiten om sport te beoefenen en alsmede andere recreatieve activiteiten. Dit zeggen de Nickeriaanse JRS-leden Vitesh Biemkaran (18), Xemiliya Asanredjo (17) en Danilo Wong A Loi (19) in gesprek met Dagblad Suriname.. 

Het Nickerie Indoor Stadion (NIS) valt onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Als publieke faciliteit is het voor de Nickeriaanse samenleving, in het bijzonder voor jongeren een plek die bij uitstek om sport- en andere recreatieve activiteiten te ontplooien. Volgens de JRS-leden bestaat er onder jongeren in het district grote behoefte aan een publieke overdekte multi-purpose hal.  

Behalve aan volleybal en voetbal. die nu in de openlucht worden beoefend, zouden in het NIS ook andere takken van sport kunnen worden beoefend, ongeacht de weersomstandigheden. Ook kunnen er shows en andere culturele optredens worden gehouden, zoals jaren geleden het geval was.

De trieste en troosteloze aanblik binnen in het Nickerie Indoor Stadion.

In 2016 was door de toenmalige regering toegezegd om het NIS te renoveren, maar het is volgens de JRS-leden bij een toezegging gebleven. Vitesh Biemkaran, Xemiliya Asanredjo en Danilo Wong A Loi zijn vorige maand samen met 26 andere jongeren door president Santokhi geïnstalleerd als leden van de Jeugdraad Suriname (JSR). De JRS-leden zijn tijdens een landelijke digitale verkiezing op 1 juni gekozen.  De JRS-leden zijn gekozen voor een zittingsperiode van 3 jaar. Het JRS komt in de plaats van het Nationaal Jeugdparlement. Het JRS is een jongeren-inspraakorgaan op bestuurlijk niveau. Jeugdparticipatie is de hoeksteen van het Jeugdbeleid van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) 

De drie Nickeriaanse JRS-leden zeggen zich te zullen beijveren om  het NIS gerenoveerd te krijgen. Ze zullen spoedig de minister van Sportzaken (ROS) aanschrijven om alvast aandacht hiervoor te vragen.

SS

error: Kopiëren mag niet!