Ongewenst gedrag en intimiderende en bedreigende uitspraken van gezagsdragers 

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de ASFA/Alliantie, de Amerikaanse Kamer van Koophandel voor Suriname, het Suriname Business Forum, en de bij deze organisaties aangesloten leden/stakeholders willen graag het volgende onder uw aandacht brengen. 

Als maatschappelijk middenveld en inclusieve burgers van Suriname streven wij naar een vrije, veilige en rechtvaardige samenleving met waarden als rechtvaardigheid, inclusiviteit, vrijheid (van meningsuiting) en duurzaamheid. Samen bouwen aan een toekomst waarin elke Surinamer trots kan zijn op welvaart en welzijn, gebaseerd op fundamentele normen, is cruciaal. Dit vereist een betrouwbare overheid die de burger beschermt tegen criminaliteit, willekeur en machtsmisbruik. 

Het noodzaakt eveneens goed bestuur, zekerheid van basisbehoeften, werkgelegenheid, waardecreatie, vergroening en samenwerking. Een aantrekkelijk en voorspelbaar investeringsklimaat is een belangrijke pijler en een randvoorwaarde voor het herstel van de aangetaste reputatie van Suriname, stimulering van de economische groei en de welvaart en het welzijn van de Surinaamse burger. Een gezond investeringsklimaat draagt immers bij aan het beantwoorden van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. 

Ongewenst gedrag en intimiderende en bedreigende uitspraken van gezagsdragers ondergraven de rechtsstaat en de democratie van Suriname en pogingen die thans door ons allen worden ondernomen om het vertrouwen in Suriname te herstellen, te werken aan de gezondmaking van ons investeringsklimaat en aan het realiseren van een vrije, veilige en rechtvaardige samenleving. 

Laten wij gezamenlijk bouwen aan een welvarend en duurzaam Suriname voor huidige en toekomstige generaties. 

Wij doen een beroep op de daartoe bevoegde autoriteiten en/of organen dit onfatsoenlijke gedrag van onze gezagsdragers zoals vorige week ten toon gespreid te veroordelen en daar waar mogelijk te corrigeren en er alles aan te doen om herhaling te voorkomen. Wij vertrouwen erop dat u, als Regering en DNA, deze boodschap met de ernst en urgentie behandelt die zij verdient. Onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is om Suriname te leiden naar voorspoed, stabiliteit en gerechtigheid.

Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, 

de ASFA/Alliantie, de Amerikaanse Kamer van Koophandel voor Suriname, 

het Suriname Business Forum, 

en de bij deze organisaties aangesloten leden/stakeholders

error: Kopiëren mag niet!