Grote vakantie betekent extra kosten voor ouders

Veel jongeren zijn blij dat de grote vakantie over enkele dagen van start gaat. Maar terwijl de jongeren blij zijn, geven enkele ouders aan dat zij nog niet weten hoe zij hun kinderen bezig zullen houden.

“In de vakantie zijn de kinderen thuis en dan wordt er veel gesnoept, gegeten, gewandeld en naar extra aandacht gevraagd. Maar doordat ik twee banen heb, kan ik dat niet meer doen”, zegt Lucy.

Voorheen kon zij haar zoon nog bij de oppas plaatsen, maar tot haar pech gaan in deze periode ook de meeste oppashuizen met vakantie en dus dicht. Voorheen kon zij nog rekenen op steun van haar moeder met de oppas, maar die heeft recent een nieuwe partner genomen en is nu op vakantie in het buitenland. Lucy benadrukt, dat zij er alles aan zal doen om toch nog met haar zoon bezig te kunnen zijn.

Rajen heeft drie kinderen en vertelt dat hij zoals elk jaar weer verwacht dat zijn twee zonen thuis games zullen spelen, terwijl zijn dochter naar muziek luistert. Om de kinderen toch niet te veel thuis te houden, zullen ze ook op vakantielessen worden geplaatst om zo ook hun talenten middels sport en spel te kunnen ontdekken. Met de hoge brandstofkosten denkt hij er vooralsnog niet aan om samen met het gezin buiten de stad te gaan. Hij zal dat nog samen met zijn vrouw bespreken.

Yvonne zegt dat zij het nu al moeilijk heeft. Door de hoge kosten en weinig geld dat zij overhoudt heeft zij als alleenstaande moeder haar dochter al enkele dagen niet naar school gestuurd. Zo heeft zij toch aan vervoerskosten kunnen besparen. Zij vertelt dat zij over het algemeen dagelijks zeven bussen moet pakken om de school voor haar kind en haar werk te kunnen bereiken. Maar, nu er vakantie op komst is zal zij maar twee bussen hoeven te nemen. Dit zal voor haar in ieder geval een enorme kostenbesparing zijn. 

“Vakantiegeld stelt al niets voor en mijn salaris van SRD 3.000 ook niet. Hoe moet ik daarmee schoolspullen kopen? En de meeste werkgevers begrijpen dat niet. Ik hoop dat ik het toch red deze vakantie”, aldus Yvonne.

TM

error: Kopiëren mag niet!