Gronduitgifte beleid voor jongeren 

In principe zou een ieder die in Suriname woont het recht moeten hebben om grond aan te vragen. Vooral jongeren zijn gedreven om hun leven op orde te hebben om zodoende in staat te zijn om verder op te bouwen. Het zou voor elke jeugdige een mogelijkheid moeten zijn om een perceel te krijgen.

Vanaf 18 jaar al in staat zijn om een perceel te krijgen

De president, die toen alleen de voorzitter van de VHP was, heeft eens in een toespraak aangegeven dat jeugdigen in aanmerking zouden moeten komen voor een perceel. Jeugdigen waren verheugd met deze mededeling, omdat een perceel een zekerheid biedt voor jongeren. In gesprek met de redactie van Dagblad Suriname geven jongeren hun mening over de recente uitgifte en het beleid ervan.

Jeugdigen worden in de steek gelaten

De meeste jeugdigen voelen zich in de steek gelaten. In verschillende districten geven jongeren aan dat ze de woorden niet terug kunnen vinden in het beleid. Het is niet al toegankelijk voor een ieder om een perceel te kunnen krijgen. Dit alhoewel het proces wel begrepen is. Het ligt volgens de jeugdigen dus niet aan het proces. Na het proces te hebben doorlopen weet je niet wat er verder gebeurt met de stukken die zijn ingediend. 

Meer mogelijkheden

Volgens de jongeren kan het beleid op dit gebied wel aangepast worden. Openbaarheid zou echt helpen, geven ze verder aan. Het is vermeldenswaard dat delen uit de gemeenschap wel in aanmerking komen voor een perceel, maar de jongeren behoren toch tot een groep waar het beter uitgelegd zou moeten worden. 

Er zijn inmiddels ook al jongeren organisaties die werken aan het verkrijgen van een stuk perceel. Die zijn er wel in kleinere groepen. De oproep naar de regering is om meerdere van deze organisaties op te richten om de jongeren zekerheid te bieden

error: Kopiëren mag niet!