Derde editie operatie Gran Mati gestart

Het Nationaal Leger heeft maandag 14 augustus een aanvang gemaakt met de derde editie van de civiel-militaire operatie Gran Mati. Dit jaar vindt de operatie plaats in de gebieden Langa Tabiki, Powakka, Coronie en Corneliskondre. 

In de eerste fase van de operatie, van 14 tot en met 21 augustus, zullen de gemeenschappen van Langa Tabiki en omgeving worden voorzien van tandheelkundige en oogheelkundige behandelingen aangeboden door Surinaamse en Nederlandse specialisten. De operatie zal zich hierna verplaatsen en verder worden voortgezet op 25 en 26 augustus te Powakka, zo meldt het ministerie van Defensie..

Naast de tandheelkundige en oogheelkundige behandelingen, worden ook de toiletgroepen van de OS Langa Tabiki gerenoveerd. Verder zal de Salemschool in het district Coronie in de eerste week van september worden aangepakt. 

Gran Mati wordt officieel te Corneliskondre afgesloten met gezondheidsvoorlichting en gezondheidsmetingen. Deze operatie wordt in samenwerking met andere overheidsinstanties, Amerikaanse en Nederlandse defensieorganisaties, non-gouvernementele organisaties en bedrijven uitgevoerd. 

error: Kopiëren mag niet!