AR Rahman wees verhuizing naar Mumbai af vanwege “onderwereld-maffia cultuur”

Tweevoudig Oscarwinnaar AR Rahman heeft onthuld dat hij de kans om begin jaren negentig naar Mumbai te verhuizen afwees vanwege de onderwereld-maffia cultuur in de stad. In een interview zei Rahman dat hij van een grote producer een enorm huis in Banjara Hills, Hyderabad, had gekregen als hij naar Mumbai zou verhuizen. Hij sloeg het aanbod echter af en zei dat hij zich op dat moment niet op zijn gemak voelde in de stad.

AR Rahman beweerde: ‘Ik herinner me dat een grote producer uit Andhra Pradesh in 1994 zei dat hij me een enorme plek in Banjara Hills zou geven als ik uit Chennai zou verhuizen. Ik glimlachte alleen maar naar hem. Later, toen ik bekendheid kreeg in het noorden, vroeg Subhash Ghai me om Hindi te leren, omdat de mensen daar van me houden en ik de taal zou moeten kennen. Maar dat was de tijd van de maffiacultuur in de onderwereld in Mumbai, dus ik heb er niet eens over nagedacht.”

De zesvoudig National Award-zangeres-componist voegde eraan toe: “Een paar jaar later werkte ik in Engeland, maar mijn vrouw bracht amper drie maanden door in het VK voordat ze terug wilde rennen naar India.  Toen kwamen de VS en we kochten daar zelfs een huis omdat iedereen er dol op was.  Maar deze keer zette ik mijn voet neer en keerden we allemaal terug naar huis.”

Rahman heeft nooit in Mumbai gewoond, ook al heeft hij aan veel Hindi-films in de stad gewerkt. Hij woont momenteel in Chennai met zijn vrouw en drie kinderen.

error: Kopiëren mag niet!