Braziliaans bedrijf Grupo Rialma wil in Suriname investeren

Het Braziliaanse bedrijf Grupo Rialma is geïnteresseerd om in Suriname te investeren. Een vertegenwoordiging van deze onderneming, waaronder CEO Emival Caiado, heeft vrijdag 11 augustus een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi. Grupo Rialma heeft haar plannen om in Suriname aan grootschalige veehouderij te doen uiteengezet. Bij het onderhoud waren ook de ministers Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) aanwezig.

De onderneming is ook actief in de pluimveesector en is ook  gespecialiseerd in energieopwekking. Volgens minister Ramdin gaat het om investeringen van tientallen miljoenen indien het bedrijf daadwerkelijk  in Suriname gaat ondernemen.

Hij vindt Grupo Rialma een concreet voorbeeld van een Braziliaans bedrijf met een goede reputatie en duidelijke verdiensten op gebieden waar het actief is. “Dus wij zien ze graag komen”, aldus de bewindsman die eraan toevoegt dat kritisch naar het businessplan van Grupo Rialma en de effecten van deze onderneming op het milieu gekeken zal worden. 

Ramdin stelt ook, dat Grupo Rialma de potentie heeft om het hele Caribisch gebied te voorzien van rundvlees en kip. 

Rialma S/A is een particuliere groep die actief is in de sectoren energie, landbouw en mijnbouw. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in het Federaal District in Brasília en is actief in 08 Braziliaanse staten en 62 gemeenten. 35 jaar geleden begon het bedrijf met zijn activiteiten in de landbouwsector, het verbouwen van graangewassen en het fokken van vee. Tegenwoordig is het verantwoordelijk voor de levering van 8.100 ton vlees per jaar, waardoor het mogelijk is om 240.000 mensen per jaar te voeden, zo meldt het bedrijf op haar website.

Op het gebied van energie is het actief in de opwekking, transmissie en commercialisering van energie. Het onderscheidt zich in de markt door het continu optimaliseren van de ontwikkelde projecten, het werken aan het ontwerp, de haalbaarheid, de realisatie en de exploitatie van elektriciteitscentrales die gebruik maken van schone en hernieuwbare bronnen (wind en water).

In de loop der jaren heeft het zich gespecialiseerd in de bouw en exploitatie van kleine waterkrachtcentrales (PCH’s), centrales met een lage milieu-impact met een geïnstalleerd vermogen van minder dan of gelijk aan 30 MW.

error: Kopiëren mag niet!