Mobiel gedrag

De telefoon was iets dat thuis geparkeerd stond en ook alleen thuis werd gebruikt. Toen de mobiel zijn intrede deed, was het een enorme vooruitgang.  Privé en zakelijk verliep het contact met de wereld sneller en gemakkelijker. 

Toen kwam de smartphone.

Een smartphone is een mobiele telefoon die uitgebreidere computer mogelijkheden biedt dan alleen telefoneren en sms’jes ontvangen en versturen. Men zag eerst alleen de voordelen van dit apparaat. Maar zoals zo vaak gebeurt, begon men langzamerhand ook de nadelen te zien.

-Velen mopperen dat het contact via internet ten koste gaat van het echte contact tussen mensen.

-Nog een klacht is dat de aandacht voor elkaar verslapte. Mensen zitten tijdens een visite wel fysiek bij elkaar maar hun aandacht is gericht op hun mobiel. Dat vinden velen kwetsend en onbeleefd.                                       

-Omdat het contact veel sneller verloopt, kunnen bendes sneller maatjes optrommelen voor negatieve acties.

-Mensen zijn dag en nacht met hun smartphone bezig en krijgen daardoor slaapproblemen.

-Het aantal verkeersongelukken groeit.

-Het gezinsleven is ontwricht, ouders en kinderen zijn de hele dag met hun iPhone bezig,

-De aandacht van leerlingen op school verslapt.                                                                                                       

De klachten zijn zoveel dat er wetten gemaakt moesten worden om de mensen tegen de smartphone te beschermen. Bijvoorbeeld bellen in de auto of op de fiets is nu strafbaar. Ook financieel moeten de mensen tegen de smartphone worden beschermd in verband met computerfraude.

De smartphone krijgt de schuld van al dit negatieve en dat is niet eerlijk. Telefoons zijn niet goed of slecht, het zijn gewoon levenloze machines die mensen dienen, maar de mens heeft dit communicatiewonder veranderd in psychologische zelfmoord. De echte schuldige hier is dus de mens zelf. De manier waarop we met dit apparaat omgaan, bepaalt of het een zegen is of een vloek. Het is dus het gedrag van de mens dat moet veranderen. 

Storend en zeer vernietigend is het gebruik van de mobiel op de werkvloer. Waar je ook komt, het ziekenhuis, de winkel, de school of een kantoor, is dit apparaat een storend element. Mensen achter de balie of kassa zijn altijd privé bezig met dat apparaat. Ze laten de klant rustig wachten en helpen de klant daarna met een gezicht van, ‘hoe durf je mij te storen.’ Als je durft om er wat van te zeggen, laten ze je voor straf nog langer wachten. Op school zet de leerkracht de kinderen aan ’t werk en vermaakt zichzelf op haar telefoon. Een goede service en klantvriendelijkheid is er niet meer bij. Men wil zo snel mogelijk van de klant af om weer naar de privé app te kunnen terugkeren, dus zijn ze vaak kortaf, ongeduldig en onbeleefd.  

The difference between technology and slavery is that slaves are fully aware that they are not free. 

Een mobiele telefoon maakt de mens zeer afhankelijk.                                                                        Dit gedrag van werknemers op de werkvloer wordt zo langzamerhand als heel normaal geaccepteerd. De werknemer denkt niet in termen van, ‘dit gedrag is onbeleefd of asociaal. Het succes en de goede naam van het bedrijf of de klanttevredenheid interesseert hem of haar niet. Het is alsof men stilzwijgend zegt dat de klant dit maar moet pikken. Mensen zijn al zo erg verslaafd aan hun mobiel dat ze alleen gefocust zijn op de eigen behoefte. De werknemer zal daarom niet uit zichzelf dit gedrag veranderen, dus zullen de werkgevers moeten ingrijpen. 

Dit mobielgedrag maakt veel kapot en mag niet langer op de werkvloer getolereerd worden. De hamvraag is wat moet er gebeuren om werknemers fatsoenlijk mobiel gedrag bij te brengen? Dit gedrag op de werkvloer verbieden, zal echt niet helpen. Men zal altijd wel een manier vinden om het stiekem voort te zetten. Het gros van de Surinamers ziet zijn werk alleen als een bron van inkomsten. Het werk zelf of de baas of het kantoor of de klant interesseert ze niet.                                                          

Alleen werknemers die het beste met het bedrijf voor hebben en hun werk serieus nemen, zullen geheel uit zichzelf inzien dat dit gedrag fataal is voor bedrijf en klant en willen meewerken aan een verbetering.                                                            

We kunnen alleen maar hopen dat deze kleine groep op de duur in de meerderheid zal zijn, zodat de mobiel gebruikt zal worden zoals het hoort.

I finally realized that people are prisoners of their phones. That’s why it’s called a “cell” phone.

Josta Vaseur

error: Kopiëren mag niet!