Man berooft in Nieuw Nickerie 13-jarige jongen van zijn telefoon

De politie van het bureau Nieuw Nickerie heeft woensdag 9 augustus de verdachte van een beroving aangehouden.

De 13-jarige jongen B.S. deed samen met zijn oom B.M. het politiebureau aan en verklaarde aan de politie, dat hij kort tevoren was beroofd door een onbekende man. De jongen was samen met zijn oom voor vertier naar Nieuw Nickerie afgereisd. De oom parkeerde zijn auto voor een winkel, waarna zij zich naar de omgeving van het “Brasaplein” begaven. Op een gegeven moment ging de jongen naar het voertuig om deze te controleren. Bij die gelegenheid werd hij door een onbekende man benaderd die hem naar geld vroeg. Toen hij de man zei geen geld te hebben, stopte de verdachte zijn hand hardhandig in de broekzak van de jongen, waarna hij ervandoor ging met de mobiele telefoon van de jongen. 

Het lukte agenten de verdachte bij een nabijgelegen “Suribetshop” in de boeien te slaan, waarbij bleek dat hij de mobiele telefoon bij de houder van de “Suribetshop” had verpand. Zowel de verdachte als de heler werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld, terwijl de heler na een ernstige waarschuwing is heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!