Kim Edwards uit Orealla gekroond tot Miss Courantyne 2023

In een bomvolle zaal te Washabo is deze week de lieftallige Kim Edwards uit Orealla gekroond tot Miss Courantyne 2023. Zij behaalde ook de prijzen voor Miss Photogenic en Best Traditional Costume Award. 

Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Jenivia Wanabo en Fareisha Mac-Intosh, beiden van Washabo, terwijl op de vierde en vijfde plaats respectievelijk Zipporah Ardi en Abigail Ramdayal van Apoera eindigden.

De prijs van Miss Congeniality ging naar Amber Fredericks

Het Miss Courantyne beauty contest is een verkiezing voor dames die wonen langs de Corantijnrivier in de leeftijd 14 tot 19 jaar. De organisatie beoogt als doel dames meer zelfverzekerdheid bij te brengen en biedt hen de kans om zich te kunnen uiten op verschillende platforms.

Het contest is een jaarlijks terugkerend evenement waar ook de kleurrijke inheemse cultuur belicht wordt. Het is de tweede keer dat dit contest is gehouden in Kabalebo.

De districtscommissaris van het bestuursressort Kabalebo, Josta Lewis, feliciteert de gekroonde miss en overige winnaars, zo meldt het Burger Informatie Centrum Kabalebo.

error: Kopiëren mag niet!