Edward Belfort: “Door LBB in beslag genomen beschermde ara’s met kooi en al weggevlogen”

Het Assembleelid Edward Belfort (ABOP) maakte donderdagmiddag in de Nationale Assemblee er melding van, dat de onlangs door medewerkers van LBB (Dienst ’s Lands Bosbeheer) in beslag genomen beschermde Lery Ara’s “met kooi en al zijn weggevlogen”.

Volgens het Assembleelid zou een hoge regeringsfunctionaris de LBB-medewerkers hebben gebeld met het verzoek de in beslag genomen dieren terug te geven aan de persoon bij wie ze in beslag genomen waren.

Uit eerdere berichtgeving blijkt dat het om een dierenexporteur zou gaan in de omgeving van het Garnizoenspad. Nadat de LBB-medewerkers geen gevolg gaven aan het verzoek voor teruggave, zouden zij vervolgens weer gebeld zijn en een bedrag van SRD 30.000 zijn aangeboden. De LBB-medewerkers weigerden. Daags daarna ontdekten de medewerkers dat de in beslag genomen dieren met kooi en al uit de ruimte zijn verdwenen waar ze waren opgeslagen. 

Belfort vindt dit een zeer ernstige zaak. Hij vraagt zich af hoe dit in hemelsnaam heeft kunnen gebeuren. Van de regering wil hij duidelijkheid in deze zaak. Het Assembleelid zegt dat deze zaak aangeeft hoe het gesteld is met de corruptie in het land. “We maken  ons als land internationaal belachelijk”, zegt de parlementariër.

De wereld volgt de kwestie van de in beslag genomen beschermde Lery Ara’s en Golden Tamarin aapjes volgens hem heel nauw vanwege de beschermde status van de dieren. De dieren zouden via Guyana uit Brazilië Suriname zijn binnen gesmokkeld.

error: Kopiëren mag niet!