Parmessar breekt lans voor bedrijfsleven in kwestie vrije dagen

Het Assembleelid Rabin Parmessar, leider van de NDP-fractie, heeft dinsdag tijdens de debatten in het parlement een lans gebroken voor het particuliere bedrijfsleven in de kwestie van nationale vrije dagen. Hij vindt dat achtereenvolgende regeringen bij de toekenning van of bij het uitroepen van nationale vrije dagen onvoldoende in het oog hebben de verhoogde lasten die zulks voor het particuliere bedrijfsleven met zich meebrengt. 

“Voor wat betreft de ambtenaren, daar gaat de overheid over. Maar hoe staat het met particuliere bedrijven die door moeten draaien? Die moeten het personeel extra betalen”, aldus Parmessar. 

Volgens hem is het des beleids van regeringen om nationale vrije dagen toe te kennen of uit te roepen, maar het particuliere bedrijfsleven moet niet met extra kosten worden opgezadeld. 

Parmessar plaatste zijn opmerking tijdens de besprekingen in het parlement in verband met de wijziging van een vijftal arbeidswetten. Een daarvan heeft te maken met de Vakantiewet. Hij vindt dat bij de aankomende integrale wijziging van deze wet er een regeling in moet worden opgenomen, dat bij nationale vrije dagen de overheid het particuliere bedrijfsleven financieel tegemoet moet komen voor extra te maken kosten. Hij zegt naar de debatten hieromtrent uit te kijken.

 SS   

error: Kopiëren mag niet!