ECD neemt illegale sigaretten en medicamenten in beslag in Centrale Markt

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ), heeft 1 augustus in de Centrale Markt Paramaribo controlewerkzaamheden uitgevoerd. 

Tijdens die controle heeft de ECD een partij illegale producten en middelen aangetroffen.

De ECD heeft tijdens de controlewerkzaamheden een partij illegale sigaretten, medicamenten en erotische of stimulerende artikelen aangetroffen. Diverse artikelen van de Wet Vergunningen Beroepen en Bedrijven, de Wet tegengaan Smokkelen en de Wet Economische Delicten zijn overtreden, aldus EZ. 

De partij illegale sigaretten, medicamenten en erotische of stimulerende artikelen zijn in beslag genomen. De zaak wordt verder onderzocht.

7 zinnen en 20 foto’s…..

Het voorgaande is de tekst van een door EZ woensdag 2 augustus uitgebracht persbericht. Het summiere bericht, bestaande uit slechts 7 zinnen (!), ging vergezeld van maar liefst 20 foto’s van inbeslaggenomen producten.

EZ maakt er een gewoonte van om korte persberichten uit te brengen met een veelheid aan foto’s, om het bericht kennelijk nog wat te doen lijken. Maar, nooit vermeldt EZ exact wat in beslag is genomen, in welke hoeveelheden en bij wie precies. Ook gaat EZ deze keer weer niet in op de vraag of er standhouders zijn beboet en zo ja, hoeveel SRD’s aan boetes zijn geïnd.

Informeer volk uitgebreid

Het is goed dat de ECD controles uitvoert in bedrijven en nu dus ook in de Centrale Markt, maar het zou beter zijn wanneer het volk vervolgens uitgebreid wordt geïnformeerd over die controles en burgers niet laat zitten met openstaande vragen. EZ weet dat zij onder vuur ligt als het gaat om controles en men zou verwachten dat zij de kritieken ter harte neemt, maar dat blijkt helaas niet het geval te zijn.

PK

error: Kopiëren mag niet!