Dronken automobilist (40) rijdt voetganger aan en rijdt vervolgens door

Doorrijder veroorzaakte paar jaar geleden een dodelijk ongeluk

De 40-jarige automobilist E.T. is zondag 23 juli kort nadat hij de voetganger A.W. (48) op de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Pararacweg had aangereden door de politie aangehouden.

Het slachtoffer ging na aangereden te zijn naar het politiebureau Rijsdijk en verklaarde aan de politie, dat hij over de weg liep, komende vanuit de richting van Zanderij en in de richting van Lelydorp. Op een bepaald moment werd hij aangereden door een personenauto die in zijn looprichting over de weg reed, waarbij de zijspiegel van de auto tegen een arm kwam. Hierdoor viel de voetganger en liep een armfractuur op. 

De automobilist reed na de aanrijding door, maar werd kort na de aanrijding door de politie in de kraag gevat toen hij zich weer naar de plaats delict ging. De veroorzaker is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, maar verkeerde onder invloed van alcohol of een ander bedwelmend middel. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, waarna hij ter ontnuchtering werd overgebracht naar het politiebureau. Toen hij nuchter bleek te zijn, werd hij voorgeleid. 

Opmerkelijk is, dat E.T. een paar jaren geleden een aanrijding had veroorzaakt met dodelijke afloop. 

Het onderzoek van de aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden. Het slachtoffer is per eigen gelegenheid naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis gegaan..

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de autobestuurder E.T. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!